205 can “onlar” sayesinde yaşıyor

Haziran ayından bu yana Kandıra sahillerinde görev yapan Hayat Kurtarma Timi, sezonu başarıyla kapattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı kurduğu hayat kurtarma timi sezonu kapattı. Geçen yıl 104 kişiyi boğulmaktan kurtaran tim, bu yıl başarısını ikiye katlayarak 205 kişiyi Karadeniz´in azgın sularından aldı.

13 HAFTA BOYUNCA
Hayat Kurtarma Timi, 17 Haziran tarihinde Kandıra´nın Bağırganlı, Seyrek, Cebeci ve Kumcağız sahillerinde yaz sezonunu açtı. 13 hafta boyunca her cumartesi-pazar görev bölgesindeki yerlerini alan tim, karadan gözetleme kuleleri ve ATV´ler, denizden de zodiak botlarla sahilleri abluka altında tuttu. Her yaz acı haberlerin geldiği Kandıra sahilleri, sağlanan güven ortamı sayesinde eğlenilen ve daha çok tercih edilen bir turizm mekanı haline geldi.

ACILAR GERİDE KALDI
Timin başarısında kış aylarında başlayan kurtarma ve ilk yardım eğitimlerinin büyük faydası oldu. Türkiye´nin en ciddi kulüp ve eğitmenleri kış ayları boyunca kapalı yüzme havuzlarında sezonda görev yapacak ekibe ders verdi. Alınan eğitimin meyveleri ise yaz sezonunda toplandı. Öğrendikleri teknikleri başarı ile uygulayan kurtarıcılar, ayrıca karaya çıkardıkları vatandaşa hemen ilk yardım uygulaması yaptı.

DİSİPLİN VE İYİ ORGANİZASYON
İyi organizasyon ve görev disiplini başarının bir diğer unsuru olarak kendini gösterdi. Denize giren her vatandaşı adeta göz hapsine alan gözetleme kulesi, gördüğü en ufak tehlikeli durumu denizde devriye gezen zodiaklara telsizle bildirdi. Söz konusu iyi organizasyon nedeniyle hedefe kısa sürede ulaşan zodiaklar ise boğulma tehlikesi yaşayan vatandaşı sudan aldı.

BAŞKAN YEMEK VERECEK
Gerçekleştirilen çalışma ve alınan sonuçlardan, bölge sakinleri ve tatilini geçirmek amacıyla Karadeniz sahillerine gelen vatandaşlar da büyük memnuniyet duydu. 

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sezonu başarıyla tamamlayan kurtarma timine önümüzdeki günlerde Antikkapı´da bir teşekkür yemeği verecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!