20 bin öğrencinin yüzü gülecek

Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımını dağıtmaya başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere hazırladığı 20 bin adet kırtasiye yardım paketini okullara dağıtmaya dünden (Çarşamba)itibaren başladı. Uluslararası Fuar Merkezi´nde tasnif işlemi biten ve set haline getirilen malzemeler araçlara konularak okullara gönderiliyor. Yardım paketleri Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından okul yönetimine teslim edilecek. Buradaki dağıtım ise okul yönetimince belirlenen öğrencilere yapılacak.

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK KATKI
Her fırsatta eğitime olan desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl önce başlattığı ilköğretim okullarındaki muhtaç öğrencilere kırtasiye yardımını sürdürüyor. Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bildirilen muhtaç çocuklar listesinde bulunan 20 bin çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak için imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, yardımları okullara göndermeye başladı. Yapılacak olan yardımın istismar edilmesini önlemek, çocukların teşhir edilmesinin önüne geçmek amacıyla okullara gönderilen yardım paketleri, büyük bir titizlikle sürdürülüyor.


 
SETİN İÇİNDE NELER VAR
Dar gelirli ailelerin bütçesine büyük bir katkı sağlayan yardım paketinin içinde her türlü malzeme var. Çantası ile verilen yardım setinde, kalem kutusu, üç adet çizgili ve kareli 80 yaprak defter, bir adet 20 yaprak resim defteri, 5 adet kırmızı kalem, 5 adet kurşun kalem, 2 adet silgi, 1 adet kalem traş, 8´li sulu boya, 6´lı kuru boya ve 30 cm cetvel bulunuyor. Ayrıca setin içine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir adet diş macunu ve diş fırçası yer alıyor. Dağıtımın hafta sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!