2. Raket Sporları Sempozyumu başlıyor

İki günlük sempozyumda, 4 raket sporunun geleceği tartışılacak

İlki 2003 yılında Bursa`da düzenlenen Raket Sporları Sempozyumu`nun ikincisi, Kocaeli`nde gerçekleştiriliyor. Sabancı Kültür Merkezi`nde yarın başlayacak sempozyumda, Tenis, Squash, Masa Tenisi ve Badminton`dan oluşan 4 raket sporunun geleceği masaya yatırılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu`nun ortaklaşa düzenleyeceği sempozyumun tanıtımı amacıyla bugün Otel Altınnal`da bir basın toplantısı düzenlendi.

KOÜ VE BÜYÜKŞEHİR TEMSİLCİLERİ
Basın toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, KOÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, Büyükşehir Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, Kağıtspor Yönetim Kurulu üyeleri Ercüment Yıldırım, Süleyman Durak ve Fikret Yıldız, Kağıtspor Kulüp Müdürü Selman Çutuk, KOÜ Öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Cem Çetin ve Ayla Demirdizen, sempozyum sekreteryası Serpil Sarper, İstanbul Cup Organizasyonu görevlilerinden Hatice Başe ile “Mahallenin Muhtarları” dizisinden tanıdığımız ve aynı zamanda sıkı bir tenis oyuncusu olan Filiz Taçbaş hazır bulundu. 

“ÇOK KALİTELİ SPORLAR”
Sempozyum hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, sporu sadece futbol, basketbol ve voleybol dalları olarak görmemek gerektiğini vurgulayarak, raket sporlarının da çok kaliteli sporlar olduğunun altını çizdi. Sempozyuma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük katkılar verildiğini kaydeden Taşkıran, Büyükşehir Belediyesi`nin tüm yetkililerine teşekkür etti.

“BÜYÜKŞEHİR, SPORDA DA MARKA”
Sempozyumun diğer ortağı olan Büyükşehir Belediyesi adına konuşma yapan Gülser Ustaoğlu ise, Büyükşehir olarak sporun tüm dallarına aynı oranda değer verdiklerini belirtti. Ustaoğlu ayrıca, Büyükşehir Belediyesi`nin her yerde marka olduğuna dikkat çekerken, “Büyükşehir Kağıtspor Kulübü olarak sporda da marka olmayı hedefliyoruz” yorumunda bulundu.

TAÇBAŞ: AVŞARI HEP YENİYORUM
Toplantının sonunda basın mensuplarının raket sporlarıyla ilgili sorularına geçildi. Konuklar arasında yer alan ünlü tiyatro oyuncusu ve aynı zamanda iyi bir tenisçi olan Filiz Taçbaş`a “Tenis oynamak mı, yoksa rol yapmak mı kolay?” sorusu yöneltildi. İkisinden de büyük keyif aldığını belirten ünlü oyuncu Taçbaş, Hülyar Avşar ile sürekli tenis maçı yaptıklarını ve Avşar`a karşı daima üstünlük sağladığını söyledi.

İLK PANELDE BAŞKANLAR KONUŞACAK
Raket sporunun önde gelen isimlerinin katılacağı sempozyum, yarın saat 09.45`te start alacak. “Türkiye ve Dünyada Raket Sporları” başlıklı ilk panelde oturum başkanlığını Prof. Dr. Yavuz Taşkıran üstlenecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen ve Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova ise konuşmacı olacak. Ardından “Farklı Açılardan Raket Sporları” ile “Raket Sporları ve Medya” konuları değerlendirilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!