2. Kafkasya Yaz Şenlikleri coşkuyla devam ediyor

Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde geçekleştirilen 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri’nde vatandaşlar horonlarla, coştular.

2. Kafkasya Yaz Şenlikleri coşkuyla devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, 10-12 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde gerçekleştirdiği 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri’ni devam ediyor. Şenliğin ikinci gününde yerel sanatçıların konserleriyle eğlenen vatandaşlar, horonlarla coştular. Şenlikte hem ulum hem kemençe hem de akordion bir araya geldi.  Gürcü ve Çerkezlerin oluşturduğu Abhaza topluluğunun yer aldığı şenlikte herkes eğlendi. 

HORONLA COŞTULAR
Çocuklar, işime oyun grupları ve palyaçoların etkinlikleriyle eğlenirken, büyükler yerel sanatçıların seslendirdiği hareketli parçalarla kutlarını döktüler. Yöre halkının ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği şenlikte yöresel ürünler de yer aldı. 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri’nde sanatçı Öykü Gürman da bir konser verdi. Sanatçıyı sevgiyle karşılayan vatandaşlar Gürman’ın seslendirdiği parçalara zaman zaman eşlik ettiler.  

ŞENLİĞE İLGİ YOĞUN
Gölcük ve çevresinde ağırlıklı olarak yaşayan, 1877-78 Osmanlı-Rus harbi sırasında Kocaeli’ne gelen ve 93 muhacirleri olarak adlandırılan vatandaşlar için 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri düzenleniyor. İkinci gününde ilginin daha da yoğunlaştığı şenlikler 12 Ağustos Pazar günü akşamı sona erecek. Büyükşehir Belediyesine ait 8 otobüs Gölcük ilçe merkezinden, etkinlik alanına ring seferler yapıyor. Şenlikler, Gölcük Belediyesi, Gölcük ve Köyleri Derneği, Artvin İli ve İlçeleri Gölcük Derneği ile Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenleniyor. 


 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!