17 köy mezarlığına bayram öncesi bakım

Büyükşehir Belediyesi, köy mezarlıklarını da elden geçiriyor

Geçen yaz yıllardır bakımsızlıktan harap haldeki köy yollarına el atan ve ilin tüm köy yollarını asfaltlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylere yönelik hizmet seferberliğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi şimdi de köy mezarlıklarının temizlik işini üstlenerek, 17 köy mezarlığını elden geçirdi. Köy mezarlıkları yaklaşan Ramazan Bayramı`nda kabir ziyareti gerçekleştirecek olan köylüler için düzenli bir hale getirildi.

KÖYLÜLER DE KATILIYOR
İlçe ve belde mezarlıklarının çevre düzenlemeleri tüm hızıyla devam ederken, köy mezarlıklarının temizlik işine de start veren Büyükşehir ekiplerine köylüler de büyük destek veriyor. Köylerdeki temizlik çalışması adeta imece usulü ile gerçekleştiriliyor.

HANGİ KÖYLERDE?
Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü`ne bağlı ekipler bugüne kadar Gündoğdu, Rahmiye, Gültepe, Serindere, Kulfallı, Akpınar, Seymenli, Sultaniye, Kaynarca, Şahinler, Arızlı, Şirin Sultaniye, Mandıra, Murat, Ağaköy, Tekkeköy ve Karga Köyü mezarlıklarının temizliğini gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında gelişi güzel büyüyen ve dalları hayli uzamış ağaçlar budanırken, dikenler ve otlar temizlendi, mezarlığın tretuvarları boyandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!