15 Mayıs´tan sonra para geçmeyecek

Büyükşehir Belediyesi´ne ait toplu taşıma araçlarında sadece Kent Kart kullanılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti`nin birlikte organize ettiği Dündar Çiğit Gazetecilik Başarı Ödülleri Töreni, Sabancı Kültür Merkezi`nde yapıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İnsanın onuruna dil uzatmadan yapılan haberciliği her zaman gönülden tebrik ediyorum” dedi.

“BASININ DEĞİL OKURUN GÜCÜ”
TV 41`in canlı olarak yayınladığı törene ilgi yoğun oldu. Kanal 7 Kocaeli Temsilcisi Halit Yılmaz`ın sunumuyla gerçekleştirilen törende kürsüye ilk olarak Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Volkan Yüksel çıktı. Kocaeli`nin “Anadolu basının lokomotifi” olduğunu söyleyen Yüksel, modern toplumlarda basının değil okurun, toplumun ve doğrunun gücünden bahsedilmesi gerektiğini vurguladı.

“TENKİT DOĞAL AMA…”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yarışmanın rahmetli Dündar Çiğit adına düzenlenmesinin anlamlı ve önemli olduğunu söyledi. Siyasilerin gazeteciler tarafından sıkça tenkit edilmesini “doğal” olarak nitelendiren Başkan Karaosmanoğlu, “Burada olaylara ön yargısız bakabilen arkadaşları tebrik etmek istiyorum. Bu bakış açısı doğruları bulmak adına hepimize lazım. Onun, bunun, güçlünün adamı değil, her dönemde doğru ve haklının adamı olmamız gerekir. İnsanın onuruna dil uzatmadan yapılan haberciliği her zaman gönülden tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKANDAN UMAR`A PLAKET
Jüriye temsilen söz alan gazeteci yazar Mehmet Aycan da siyaset ve ekonominin yerelleştiğini, Tuzla`daki zehirli varil olayının bunu apaçık bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.
Sunuş konuşmasının ardından yarışmada derece elde eden gazeteciler sahneye tek tek çağrıldı ve ödülleri protokol mensupları tarafından kendilerine takdim edildi. Ödül törenine katılması nedeniyle Türkiye`nin dünyaca ünlü gazetecilerinden Leyla Umar`a Başkan Karaosmanoğlu tarafından ayrıca kristal bir teşekkür plaketi takdim edildi.

KAN`DAN MUHTEŞEM KONSER
Ardından ise ülkemizin dünyaca ünlü bir başka ismi, keman virtüözü Suna Kan sahne aldı. Eşinin ölüm haberini almasına rağmen törene katılanları eserlerinden mahrum etmeyen Kan, muhteşem bir konser verdi. Konser sonrasında ise Başkan Karaosmanoğlu, Kan ve kendisine piyanoda eşlik eden Prof. Cana Gürmen`e çiçek takdim etti. Geceye katılanlar arasında ÇYDD Genel Başkanı Prof. Türkan Saylan ve İzmit`in sembol ismi Nazmi Oğuz da vardı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!