13 yıldır bekliyordu, 10 ayda tamamlanacak

Gebze Kültür Merkezi´nin yapım ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılan ve kaba inşaat halinde yaklaşık 13 yıldır bekleyen Gebze Kültür Merkezi`nin yapım ihalesini gerçekleştirdi. 10 ayda tamamlanması öngörülen çalışmanın ihalesine, müteahhit firmalar yoğun ilgi gösterdi.

İHALEYE 14 FİRMA KATILDI
Encümen Salonu`nda yapılan ihaleye toplam 14 firma katıldı. İsdem Yapı 5 milyon 485 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, en yüksek teklif ise 8 milyon 450 bin 200 YTL ile MBD İnşaat`tan geldi. Muhammen bedeli 9 milyon 473 bin 329 YTL olarak belirlenen Gebze Kültür Merkezi ihalesi, yer tesliminden sonraki 300 gün (10 ay) içinde tamamlanacak.

İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK
Zeminle birlikte 4 katlı olan kültür merkezi iki bölümden oluşacak. Birinci kısımda çok amaçlı salon ve belediye meclis salonu yer alacak. Kültür merkezinin ikinci bölümü ise belediyeye ait hizmet binası olarak kullanılacak. Çelik kirişlerle desteklenecek olan betonarme binada, uzay çatı ve iki adet şeffaf asansör sistemi uygulanacak, otopark yapılacak.

ADRES OLACAK
Gebze`nin atıl durumda bırakılan önemli eserlerinden biri olan bina tamamlandığında, ilçenin kültürel anlamda çok büyük bir eksikliği giderilecek. Özellikle büyük salon, dev organizasyonların adresi olacak.

FİRMALAR                   TEKLİFLERİ
İsdem Yapı               5 milyon 485 bin YTL