104 canı kurtardılar, cana can kattılar

Kandıra sahillerinde görev yapan kurtarma timi sezonu başarıyla tamamladı, tim üyelerine teşekkür yemeği verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı oluşturulan kurtarma timi, yaz sezonunu başarıyla tamamladı. Her yaz acı haberlerin geldiği Kandıra sahillerinde bu yıl karadan gözleme kuleleri, denizden de botlarla vatandaşı yakın markaja alan ekipler, Karadenizin azgın sularından 104 canı boğulmaktan kurtardı.
 
BAŞKANDAN TEŞEKKÜR YEMEĞİ
Sezonu başarıyla kapatan kurtarma timine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Antikkapıda bir teşekkür yemeği verdi. Yemek öncesinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, kurtarma timinin tüm yaz sezonu boyunca son derece önemli bir görev yaptığını belirterek, "Bir insanın hayatını kurtarmak kadar büyük bir haz olamaz. Sizler bu yıl Kandıra sahillerinden acı haberlerin gelmesine engel oldunuz. Ocakların sönmesine izin vermediniz. Vatandaşın güven içinde tatil yapmasını sağladınız. Hepinizle gurur duyuyorum" dedi.
 
VE TEŞEKKÜR PLAKETİ
Başkan Karaosmanoğlu, 12 hafta boyunca Kandıra sahillerinde görev yapan Büyükşehir ekibine destek veren sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ederek, "Bu birliktelik çok iyi sonuç verdi. Tüm çalışmalarımızda sivil toplum kuruluşlarının fikirleri eserlere yansıyor. Kurtardığınız insanlar, onların çocukları, eşleri, anne ve babaları adına sizlere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Törende sivil toplum kuruluşlarından birer temsilci kurtarma çalışmalarına ilişkin izlenimlerini birkaç cümleyle aktarırken, yemeğe katılan protokol üyeleri temsilcilere teşekkür belgesi verdi.

 


BAŞARIDA PAYLARI BÜYÜK
Kandıranın Bağırganlı, Seyrek, Kumcağız ve Cebeci sahillerinde haziran ayının son hafta sonu göreve başlayan yaklaşık 40 kişilik kurtarma timine, Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Su Altı Sporları, Kocaeli Su Altı Kulübü, Yarımca Su Altı Kulübü, KYÖD Arama-Kurtarma Medikal, Akut, İzmit Yelken Kulübü, İstanbul Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma Derneği destek vermişti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!