100. Yıl Doğumevi, kendini yeniledi

D-100 Karayolu, İzmit Yeni Mahalle mevkiinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Doğumevi kabuk değiştirdi.

Yapılan yeni düzenlemelerle sağlık hizmetlerindeki standardını her gün daha ileriye götüren doğumevi, artık hasta kabulünden tedavi sürecine, tıbbi cihazlardaki yüksek teknik donanıma kadar pekçok konuda Kocaelililer`e Avrupa standartlarında hizmet veriyor.

24 SAAT DOKTOR

Yedi ay öncesinde tek kadın doğum uzmanıyla hizmet vermeye çalışan doğumevinde, şimdi 3 kadın doğum, 1 çocuk sağlığı ve 1 anestezi uzmanı görev yapıyor. Anestezi uzmanının gelmesiyle birlikte doğumevinde ağrısız doğum hizmeti de verilmeye başlandı.

Doğumevindeki en önemli değişikliklerden birini ise, hastanede özellikle acil durumlar için 24 saat doktor bulunması oluşturuyor. 100. Yıl Doğumevi`nde artık gün boyunca hemşire, ebe ve doktor bulmak mümkün. Sezeryan doğum ile birlikte her türlü jinekolojik operasyon gerçekleştirilebiliyor.

24 SAAT ÜCRETSİZ AMBULANS

100. Yıl Doğumevi`nde ayrıca ücretsiz ambulans hizmeti uygulaması da başlatıldı. Hastaneye kendi imkanlarıyla gelemeyen ya da tedavisi bittikten sonra evine dönemeyen vatandaşlar için gün boyunca ücretsiz ambulans servisi hizmet verecek. Vatandaşlar, doğumevine ulaşmak için 226 06 60 ya da 226 05 60 numaralı telefonu aramaları durumunda ücretsiz ambulans hizmetinden yararlanabilecek.

KANSER TEDAVİSİ YAPILIYOR

Doğumevinde verilen en önemli sağlık hizmetlerinden birini çağın hastalığı olarak nitelendirilen kanserin teşhis ve tedavisi oluşturuyor. Uzman hekimlerin gözetiminde tüm jinekolojik kanserlerin teşhisi ve tedavisi, 100. Yıl Doğumevi`nde yapılabiliyor. Doğumevi`nde ayrıca meme kanseriyle ilgili tedavi hizmeti de veriliyor.

TEK KİŞİLİK ODALAR

Büyükşehir Belediyesi`nin sorumluğunda hizmet veren doğumevinde, ikisi suit olmak üzere tek yataklı 13 oda bulunuyor. Refakatçi için ayrıca bir çekyatın bulunduğu odalarda TV ve buzdolabı da var.

VERİLEN HİZMETLER

Kocaeli`nin bebeklerinin hayata gözlerini açtığı yer olan 100. Yıl Doğumevi`nde gebelik takibi, ultrasonografi, (bebek gelişimi, anne karnındaki sakatlıkların taranması) NST, (bebek kalp seslerinin taranması) Normal doğum, ağrısız doğum, sezeryan operasyonu, tüm jinekolojik operasyonlar, hormonal bozuklukların tedavisi, işeme bozuklukları-idrar kaçırma, infertilite (kısırlık) tanı ve tedavi, spermiogram, intrauterin inseminasyon, (Aşılama ile gebe kalma yöntemi) gibi tedaviler yapılıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!