10 günde 13 bin başvuru

Büyükşehir bursuna öğrenciler bu yıl da yoğun ilgi gösteriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin üniversite öğrencilerine vereceği burs için başvurular bu yıl da büyük ilgi görüyor. 15 Eylül günü Büyükşehir Belediyesi´nin resmi internet sitesi üzerinden alınmaya başlanan başvurularda, 10 günlük süre içinde 13 bin kişi ön kayıt yaptırdı. Başvuru süresi 6 Ekim Cuma günü mesai saati ile sona erecek. Değerlendirme süresinin ardından 9 Ekim Pazartesi günü sonuçlar açıklanacak.

İKİ YILDA 8.5 MİLYON YTL
Büyükşehir bursundan son iki yılda toplam 17 bin üniversite öğrencisi yararlandı. Söz konusu burs için iki yılda Büyükşehir bütçesinden yaklaşık 8.5 milyon YTL´lik bir ödenek ayrıldı. 2004 yılında 7 bin öğrenciye burs veren Büyükşehir Belediyesi, geçen sene başvuru şartlarını yerine getiren her öğrenciye burs hakkı tanıdı. Yetkililer bu yıl da başvuru şartlarını yerine getiren tüm öğrencilere burs verileceğini ifade etti. Burs miktarı geçen yıl olduğu gibi aylık 60 YTL üzerinden verilecek.

KİMLER YARARLANABİLECEK?
Büyükşehir bursundan, ailesi Kocaeli´nde ikamet eden, Türkiye sınırları içindeki devlet üniversitelerinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi görenler yararlanabilecek. Başka kurumlardan burs alan öğrencilerin başvurusu ise iptal ediliyor.

“HATIR GÖNÜL” YOK
Burs başvuruları sırasında “hatır gönül” ilişkilerine ise asla taviz verilmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun kesin talimatı nedeniyle burs başvurularında kimse kimseden bir adım önde yer alamıyor. Başvurular internet ortamında alınıyor ve ayrım yapılmaksızın değerlendiriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!