10 bin sokak köpeği kısırlaştırılacak

Büyükşehir tarafından düzenlenen Köpek Yakalama Semineri´nde hedef açıklandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki 44 belediye yetkilisini davet ederek Köseköy Köpek Barınma Evi`nde Köpek Yakalama Semineri gerçekleştirdi. Oldukça yararlı geçen seminerde, 10 bin sokak köpeğinin kısırlaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.

BUGÜNE KADAR 2 BİN
Uygulamalı seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdür Vekili Orhan Altuntaş, sokak köpeklerinin toplanması konusunda çevre belediyelerle yapılacak işbirliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Her belediye kendi bölgesindeki köpekleri toplar ve bize getirirse işimiz çok daha kolaylaşır” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar yaklaşık 2 bin sokak köpeğini kısırlaştırdıklarını hatırlatan Altuntaş, “Kısırlaştırılmamış bir sokak köpeği 5 yılda 12 bin köpek oluyor. Sürekli ve düzenli bir kısırlaştırma yapamadığımız taktirde sorunu çözme şansımız yok” şeklinde konuştu.

 

TATBİKAT YAPILDI
Öte yandan seminere katılan Kabasakal Medikal Veterinerlik Hizmetleri yetkilisi İsmail Cin de sokak hayvanlarıyla mücadelede kullanılan ürünler ve kullanım şekilleri konusunda geniş açıklamalarda bulundu. Firma yetkilisi sokak köpeklerinin yakalanmasında kullanılan MK 104 enjektör atıcı kartujlu tabanca, MK 101 bayıltıcı enjektör, MK 106 Çift namlulu enjektör atıcı tabanca, köpek yakalama aparatı ile seminere katılanlara tatbikatlar yaptırdı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!