1 0 K A S I M M E S A J I

Başkanın 10 Kasım mesajı

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, üstün zekası, ileriyi görme yeteneği, askeri dehası ve olağanüstü devlet adamlığı ile, yoksulluk batağında iken bu milleti esaretten kurtarmış, kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti`ni yükselttiği nokta ile, çağın ilerisinde bir lider olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Bugün, ölümünün üzerinden 67 yıl geçmiş olmasına rağmen, hala gönül ve ideallerimizde yaşayan Mustafa Kemal Atatürk`ün fikirlerini özümseyerek yolumuza devam ediyoruz.

Onun Cumhuriyeti kurarken gösterdiği çağdaş uygarlık hedefinin üzerine çıkmak, o çizgiyi yakalamak, bizim asli görevimizdir. Onun hedeflerine ulaşabilmenin yolu, eğitim, bilgi, bilim ve teknolojide en üst seviyeye ulaşmak, özgürlük ve demokraside istenilen düzeye gelme noktasından geçer.

Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyeti kurmakla kalmamış, onu çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline getirme başarısını göstermiştir. Onun mirasçıları olarak bizlerin hedefi ülkemizi her alanda daha üst düzeylere taşımaktır. Bunun için 10 Kasım`ları Ulu Önder`in ilke ve ideallerini, anlama, anlatma ve yaşamak olarak değerlendirmek gerekir.

O`nun bizlere bıraktığı en büyük miras hiç şüphe yok ki Cumhuriyet`tir. Bize düşen görev ise Cumhuriyet`i korumak, kollamak ve yüceltmektir. Gösterdiği hedeflere ulaşmak için, genç nüfusumuzun, eğitimli, sağlıklı, kendine güvenen, geleceği gören beyin gücü ile beden gücünü birleştiren, ülkemizi bilgi çağında gelişen teknolojiye ayak uyduracak seviyeye taşıyacak vizyona sahip olması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz Atatürk`ü aramızdan ayrılışının 67. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

İbrahim KARAOSMANOĞLU
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Bizi;
sosyal medyada takip edin!