Sekapark Laser Türkiye Birinciliği yelken yarışları bugün başlıyor

Türkiye Yelken Federasyonu´nun faaliyet programında yer alan İzmit Yelken Kulübünün ev sahipliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Sekapark Laser Türkiye Birinciliği yelken yarışları, bugün saat 12:00´de start alacak.

YELKENLER KÖRFEZDE BULUŞACAK
Yarışlarla ilgili olarak önceki gün İzmit Yelken Kulübü´nde bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile İzmit Yelken Kulübü yönetimi bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç, Büyükşehir Kağıtspor yöneticisi Süleyman Durak, İzmit Yelken Kulübü Başkanı Dr. Turgay Aslan, Türkiye Yelken Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Atilla Turunç ve Baha Tümdoğan, İzmit Yelken Kulübü yöneticilerinden Fahir Tuner, Esin Mert, Doğan Elik ve Fadil Ersöz katıldı. Basın toplantısında kısa bir konuşma yapan İzmit Yelken Kulübü Başkanı Dr. Turgay Aslan, yarışmanın formatı hakkında bilgiler vererek, ilimizde böylesi önemli bir etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.

BELEDİYE´DEN TAM DESTEK
Başkan Aslan´dan sonra söz alan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, son yıllarda yeniden hayat bulan İzmit Körfezinde bu tür etkinliklere katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını dile getirirken, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç ise, şehrimizin tanıtımına katkı verecek olan tüm etkinliklere belediye olarak destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

SEKAPARK İÇİN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle düzenlenen Sekapark Laser Türkiye Birinciliği, yelkenleri Körfezde buluşturacak ve ülkemizin önde gelen sporcularını bir araya getirecek. Ülkemizin en büyük park alanlarından biri olan Sekarpark´ın sporla bütünleşmesi ve tanıtımını sağlayacak organizasyonun ev sahipliğini, İzmit yelken Kulübü yapacak.

KOCAELİ´DE BİR İLK
Laser sınıfında Kocaeli´nde ilk kez yapılacak olan, yelkenlerin Körfezde buluşacağı müsabakalarda sporcular, Sekapark önünden start alacak. Ardından deniz ve rüzgarla mücadele ederek belirlenen parkurları en kısa sürede geçmek için çaba gösterecek. Yarışlar laser 4.7, laser radial ve laser standart sınıfları olmak üzere 3 kategoride yapılacak. Hava koşullarına göre günde en fazla 3 yarış yapılacak.Şampiyona toplam 11 yarış üzerinden değerlendirilecek.

ŞAMPİYONAYA KATILACAK OLAN KULÜPLER
Adana Yelken Kulübü,Bandırma Yelken Kulübü,Çeşme Yelken Kulübü,Fenerbahçe Spor Kulübü,Galatasaray Spor Kulübü,İstanbul Yelken Kulübü,İskenderun Yelken Kulübü,Sinop Karadeniz Yelken Kulübü,Samsun Yelken Kulübü,Gökova Yelken Kulübü,Marmaris Yelken Kulübü,Bodrum Era Yat Kulübü,İzmir Karşıyaka Spor Kulübü,Kemer Yelken Kulübü,Göztepe Yelken Kulübü,Tekirdağ Yelken Kulübü,Marmara Yelken Kulübü,Foça yelken kulübü,Arkas Yelken Kulübü,İzmir Güzelbahçe Yelken Kulübü,Dragos Marina Yelken Kulübü,Bodrum Turgutreis Yelken Kulübü.Kocaeli´den İzmit Yelken Kulübü,Çayırova Şişecam Yelken Kulübü,Poyraz Spor Yelken Kulübü ve Yarımca Yelken Kulüplerinin mücadele edeceği müsabakalara 26 kulüpten 120´den fazla sporcu , 50 idareci ve antrenör ile 15 hakem katılacak.