Şehir Tiyatroları yeni sezonu yarın açıyor

“İki Efendi´nin Uşağı” adlı oyunun prömiyeri ile sezon başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “İki Efendinin Uşağı” adlı oyunun prömiyeri ile yarın sezona merhaba diyecek. Saat 20.00´de başlayacak oyun SDKM Büyük Salon´da perde açacak.

TİYATRO KEYFİ BAŞLIYOR
Bu sezon 10. kuruluş yılını kutlayacak olan Şehir Tiyatroları, Süleyman Demirel Kültür Merkezi´nin yanı sıra Halk Eğitim Salonu ve Tır Tiyatrosu sahnelerinde göstereceği oyunlarla sanatseverlere tiyatro keyfi yaşatacak. Kentin sanatsal faaliyetlerinin gelişmesine yön veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu sezon çalışmalarına hız kazandıracak.

SEZON KOMEDİYLE BAŞLIYOR
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sezonun ilk oyunu ile tiyatro severleri kahkahaya boğacak. Carlo Goldoni´nin yazdığı ve ünlü klasik eserlerden olan “İki Efendinin Uşağı” adlı oyun saat 20:00´de tiyatroseverlerle buluşacak. Ankara Üniversitesi Dil ve tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Levent Sunar sahneye koyduğu oyunda Şehir Tiyatroları´nın usta sanatçıları rol alacak.

ÖZLE OYUNLAR HAZIRLANIYOR
Şehir Tiyatroları, bu sezonda ayrıca UNESCO tarafından Mevlana Yılı ilan edilmesi nedeniyle de önemli bir eser sahneleyecek. Bu nedenle Mevlana´ nın mesnevisinden yararlanarak bir oyun hazırlayan Şehir Tiyatroları bu özel oyunu için Aralık ayında prömiyer yapacak.

Öte yandan Şehir Tiyatroları her zaman olduğu gibi bu sezon da yine minik seyircisini unutmadı. Geçen yılki oyunların yanı sıra bu sezon da iki yeni çocuk oyunu sahnelenecek.

2007-2008 SEZONUNDA DEVAM EDECEK OYUNLAR ŞÖYLE;
Karar kimin, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Ayrılık, Sınır, Çocuğum, GODO´ yu Beklerken, Pinokyo, HOŞU´ nun Utancı ve Benim Güzel Papuçlarım adlı oyunlar geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezonda Tiyatro severlerin karşısına olacak.