Sanat Galerisi sezonu bugün açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi 2007-2008 sezonuna bugün Zafer Günal sergisi ile merhaba diyecek. 30 Haziran 2008 tarihine dek devam edecek programlarda plastik sanatlar ve geleneksel sanatların tüm dallarından örnekler sergilenecek.

BUGÜN 13:00´TE AÇILIYOR
Sanat Galerisi´nin bu sezonki ilk sergisinde Hattat Zafer Günal´ın geleneksel süsleme sanatları ve Hüsn-i Hat eserlerine evsahipliği yapacak. Bugün saat 13.00´de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi´nde açılacak sergiyi dileyen herkes görebilecek. Sergi, 28 Eylül Cuma akşamına kadar açık kalacak.

ZAFER GÜNAL KİMDİR?
1956 Kocaeli doğumlu olan Zafer Günal, ilk ve orta öğrenimini Kocaeli´nde tamamladıktan sonra 1981 yılında polis memuru olarak göreve başladı. Edirne, Siirt, Adana, Nevşehir ve Bursa illerinde görev yaptı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü´nden emekli oldu. Hüsn-i Hat Sanatına 1978 yılında cam üstü çalışmalarla başladı. 1994-98 yılları arasında Kerküklü hattat Muhammed Necip´den dersler aldı. Görevi gereği bulunduğu illerde çeşitli karma ve kişisel sergiler açtı.