Lale Festivali’nde Kıraç sahne alacak

Tarih: 3 Nisan, 2011

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Nisan Cumartesi günü düzenlencek olan Lale Festivali kapsamında sevilen şarkıcı Kıraç en güzel eserlerini Kocaelililer için seslendirecek. Sekapark’taki Uçurtma Tepesi önünde yapılacak olan konser saat 20.00’da başlayacak. En güzel laleleri yetiştiren vatandaşlara çeşitli ödüllerin vereceği festivalde Sekapark’ta gün boyunca çocuk yarışmaları, oyun parkurları, sürpriz hediyeler ve ikramlar yapılacak

RENK CÜMBÜŞÜ YAŞANIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kasım, Aralık ve Ocak döneminde ekilen lale soğanları geçtiğimiz haftadan itibaren kendini göstermeye başladı. Lalelerin açmasıyla Kocaeli’nin her köşesinde adeta renk cümbüşü yaşanıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında satışa sunmaya başladığı lale soğanları için ‘En Güzel Lale’ yarışması düzenleyecek. Sarı, kırmızı, turuncu, beyaz, pembe ve siyah renklerden oluşan toplam 100 bin lale soğanı Kocaelililer tarafından satın alınmıştı.

LALE KABULÜ 9.00’DA BAŞLAYACAK

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan yarışmada vatandaşlar tarafından yetiştirilen birbirinden güzel laleler yarışacak. Lale yarışması için 9 Nisan Cumartesi günü Sekapark’ta çeşitli etkinlikle düzenlenecek. Lale kabulü ve kayıt işlemi saat 9.00’da başlayacak ve 12.00’da bitecek.

EN GÜZEL LALEYE BİN 500 TL

Yarışmacılar, geleneksel 4. Lale Festivali'nin bir parçası olan yarışma için festival günü Sekapark'a, saksıda yetiştirdikleri laleler ile beraber katılacak. Yarışma günü saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen laleler diskalifiye edilecek. Birinciye bin 500 lira, ikinciye bin lira, üçüncüye 750 lira, dördüncüye 500 lira, beşinciye 400 lira, 150 mansiyona da 100'er lira para ödülü verilecek. Ödül töreni Sekapark'ta aynı gün yapılacak.

LALENİN TARİHİ SERÜVENİ SERGİSİ

Tüm gün animasyon ekibinin olacağı Sekapark’ta ayrıca lalenin tarihi serüvenini anlatan bir sergi de açılacak. Kocaeli Büyükşehir Bandosu da konser verecek. Gösterilerin ardından Lale Yarışması sonuçları açıklanacak.

YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI

Yarışmaya katılım şartları şöyle; Yarışmacı Kocaeli'nde ikamet ediyor olacak. Yarışmaya satın aldığı lalelerle katılacak. Her yarışmacı bir saksıyla katılabilecek ve saksının çapı en fazla 29 cm olacak. Saksıya en fazla 10 adet lale soğanı dikilecek.