KO-MEK´e AB desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 50 bin kişinin ücretsiz yararlandığı Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitim Kursları KO-MEK´in projesine, AB´nin Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Fonu´ndan 52 bin Euro desteği geldi. Proje kapsamında 20 KO-MEK kursiyeri, Avrupa´nın çeşitli ülkelerinde 13 hafta boyunca, bilgisayar konusunda eğitim görecek.

PROJE HAZIRLANDI
Hayata geçirildiği günden beri AB ülkeleri tarafından izlenmeye alınan ve bir çok ülkenin örnek aldığı KO-MEK, bu kez kursiyerlerini Avrupa ülkelerine eğitime gönderiyor. Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgisayar programları ve bakımı projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi´ne gönderildi. Yapılan değerlendirme sonunda, projeye Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Fonu´ndan 52 bin Euro maddi destek verileceği açıklandı. KO-MEK kursiyerlerini kapsayan projeye AB fonlarından destek verilmesi, yapılan çalışmanın büyük başarısı olarak değerlendirildi.

KURSİYERLERE ÖZEL EĞİTİM
KO-MEK kursiyerleri arasında uygulanacak olan projeye göre, bilgisayar konusunda yetişen elemanlar, AB ülkelerinde ayrıca eğitime tabi tutulacak. Proje gereği, bilgisayar operatörlüğü ve İşletmenliği, autocad, bilgisayarda grafik tasarım, web tasarımı, bilgisayar bakım ve onarımı kurslarından mezun olan kursiyerler, 13 hafta boyunca İngiltere, İspanya, Portekiz, Almanya ve Kuzey İrlanda´ya gönderilecek. AB ülkelerinde eğitim görecek olan kursiyerler, ellerindeki sertifikalarla iş bulma imkanına kavuşacak.

İŞSİZLER TERCİH EDİLECEK
AB ülkelerinde bilgisayar eğitimi görecek olan kursiyerler, KO-MEK tarafından dil ve sosyal uyum eğitimine alınacak. Özellikle gidecek oldukları ülkelerdeki sosyal ve kültürel yaşantı hakkında kursiyerlere bilgi verilecek. Avrupa´ya gönderilecek olan kursiyerler belirlenirken, bilgisayar kursunda gösterdikleri başarı ve işsiz olmaları esas belirleyici unsur olacak.