Hafta sonu Kale´de buluşalım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskihisar Kültür Günleri adı altında gerçekleştirilen etkinlikler bu hafta sonunda da tüm hızıyla sürecek. “Kale´de Buluşalım” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Cumartesi günü Şehir Tiyatroları “Sınır” adlı oyunu ile Gebzelilere tiyatro keyfi yaşatacak. Kültür günleri kapsamında Pazar günü de İstanbul Klasik Türk Müziği Orkestrası eşliğindeki Nevzat Sümer konseri Eskihisar gecelerini renklendirecek.

12 MAYIS´TA BAŞLADI
12 Mayıs Cumartesi günü Şehir Tiyatroları´nın ‘Ayrılık ‘adlı oyunuyla başlayan Eskihisar Kültür Günleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Etkinliklerin ilk günlerinde Büyükşehir Belediye Konservatuarı tarafından düzenlenen ve Neşe Sarısözen´in verdiği Türk Sanat Müziği Konseri ile geçen hafta gerçekleştirilen Esat Kabaklı konseri hafızalardaki yerini halen koruyor.

DEĞERLİ YAZARLAR KATILDI
Çeşitli konulardaki sunum ve konferanslar da etkinliklere anlam kazandırdı. Bu kapsamda Gazeteci - Yazar İsmail Kahraman ‘İstanbul´un Fethi´nde Kocaeli´nin önemi´ adlı konferansı ile KOÜ Fen –Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gençay Zavotçu ve Adil Zaman´ın hazırlayıp sundukları ‘Çoban Mustafa Paşa Külliyesi” konulu sunum da büyük beğeni kazandı.