Gebze Darıca´ya deniz seferleri yarın başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez içinde kurduğu deniz ulaşım ağına yarın bir yenisini daha ekliyor. Norveç´ten satın alınan iki yeni deniz otobüsü, İzmit ile Gebze Darıca arasında seferlere başlıyor. İzmit-Karamürsel-Darıca üçgeninde günde iki sefer yapılacak.

İLK SEFER KARAMÜRSEL´DEN
Gebze Darıca´yı deniz ulaşım ağı ile İzmit´e bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Norveç´ten yeni satın aldığı iki deniz otobüsünü, yarın ilk seferine çıkarıyor. Talebe göre ilk sefer saatlerini geçici olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü, Gebze Darıca´ya yapılacak ilk seferi Karamürsel´den başlatacak. Sabah saat 06.45´de Karamürsel iskelesinden hareket edecek olan deniz otobüsü, 07.15´te Darıca İskelesi´ne, oradan 08.10´da İzmit Marina´ya gelerek ilk seferini tamamlamış olacak. Bu seferle, Karamürsel´den İstanbul istikametine gitmek isteyenler, sabah trenine yetişebilecek. İkinci sefer ise akşam 18.30´da İzmit Marina´dan başlayacak. Deniz otobüsü 19.15´de Darıca´da, 20.15´de Karamürsel´de, 21.00´de ise İzmit´te olacak. Bu seferler, zaman içinde gelecek olan taleplere göre değişebilecek. İzmit Darıca arasında yolculuk yapanlar, 2.5 YTL ücret ödeyecek. Darıca İzmit arası ise 53 dakika olacak.

GÜNDE 140 SEFER
Büyükşehir Belediyesi, kent insanına güvenli, ekonomik ve konforlu deniz ulaşım hizmetini Gebze Darıca´ya kadar yayarak, büyük bir atılım yaptı. Deniz ulaşım ağı ile karayolunun yükünü büyük oranda azaltan Büyükşehir Belediyesi, bu sayede kaza oranının da azalmasını sağladı. Daha önce Körfez´in 9 ayrı noktasından günde 132 sefer yapan Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü, Gebze Darıca hattını deniz ulaşım ağına alarak, 10 ayrı noktadan günde 140 sefer sayısına ulaştı.

GÜVENLİ VE KONFORLU
Büyükşehir Belediyesinin Norveç´ten satın aldığı ve yarın İzmit-Gebze Darıca arasında seferlere başlayacak olan iki deniz otobüsünin batma riski yok. Tek katlı ve 125 yolcu kapasiteli olan Seka Deniz Otobüsü, saatte 25 mil hız yapabiliyor. İki katlı olan Osman Hamdi Bey Deniz Otobüsü´nün ise toplam 173 yolcu kapasitesi bulunuyor. Deniz otobüslerinin en önemli özelliği ise, diğer deniz otobüslerine oranla ekonomik olması. Diğer deniz otobüsleri saatte 700 litre yakıt tüketirken, yeni deniz otobüsleri sadece 400 litre tüketiyor. İnsanların konforlu, güvenli ve ekonomik yolculuğu için hizmete sokulan deniz otobüsleri, İzmit-Karamürsel-Darıca üçgeninde dönüşümlü olarak hizmet verecek.