Büyükşehir´den 5 Ekim´de Dünya Çocuklar Günü etkinliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 5 Ekim Dünya Çocuklar Günü nedeniyle çocuklara yönelik büyük bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. 5 Ekim Cuma günü Seka Park alanında yapılacak etkinlikler saat 14:30´da başlayacak.

ÇOCUKLAR, BAYRAMI DOYASIYA YAŞAYACAK
Büyükşehir Belediyesi ilimizdeki tüm çocuklara Dünya Çocuk Günü´nü kutlamaları için özel bir program hazırlıyor. Kocaelili çocuklar, 5 Ekim Cuma günü düzenlenecek olan etkinliklerle çocuk bayramını doyasıya kutlama fırsatı bulacak. Seka Park´ta 14:30 – 18:00 saatleri arasında yapılacak olan kutlamalarda çocuklara yönelik çok sayıda eğlenceli oyunlar hazırlanırken, bu oyunlarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

1000 ADET UÇURTMA DAĞITILACAK
Engelli Parkur, Lastikli Basket, Zıpla Yapış, Zıp Zıp gibi şişme oyun parklarının kurulacağı Seka Park alanında, yüz boyayan pamuk prenses, dev şişme maskotlar, palyaço gösterileri, tahta bacak, tek tekerlekli bisiklet şov, ateş yutan adam, aşuk ve maşuk, illüzyon gösterisi ve çocuk folklor ekibi çeşitli animasyonlar düzenlenecek. Bu etkinlikler sırasında Uçurtma Tepesi de unutulmadı. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1000 adet uçurtma çocuklara dağıtılacak ve Uçurtma Tepesi´nden gök yüzüne biranda yüzlerce uçurtma yükselecek.

17 ÇEYREK ALTIN DAĞITILACAK
Geniş kapsamlı etkinliklerle Cuma günü keyifli bir gün yaşayacak olan Kocaelili çocuklar, bu etkinlikler sırasında ödül kazanma fırsatı da bulacak.
Çocuklar yoğur içinde altın aramadan, kaşıkla yumurta taşıma yarışına kadar bir eğlence içinde kendilerini bulurken, başarılı olanlar altın ile ödüllendirilecek.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU HERKESİ DAVET ETTİ
Bu anlamlı törene 6 ilçeden belirlenen 2000 öğrenci ve öğretmen davet edilirken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katılacak. Törene ilimizde bulunan tüm çocukları ve velilerini davet eden Başkan Karaosmanoğlu, dünyanın her yerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan bu günde Kocaelili çocuklarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyacağını belirtti.