Büyük güne Büyükşehir özeni

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yarın kutlanacak olan İzmit´in kurtuluş günü için zengin bir program hazırladı. Kocaeli Günü adı altında gerçekleştirilecek olan kutlamalar 6 gün boyunca kenti festival havasına sokacak. Büyükşehir Belediyesi de bu anlamlı gün nedeniyle renkli bir kutlama programı hazırladı. Kurtuluş Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise 28 Haziran´ı “Milli Bir Doğum Günü” olarak niteledi. Başkan Karaosmanoğlu, “3 yıl süren bir işgale karşı durmasaydık, direnmeseydik, hepimiz mahvolacaktık. Bu sokaklar, caddeler, parklar, evler bizim olmayacaktı. Biz var olmayacaktık. Bugün, birbirimizin varlığını kutluyoruz. Milli bir doğum günü kutlaması bu. Bugün, hayatımızı, nefes alıp verişimizi, kalplerimizin atışını kutluyoruz” dedi.

RAFET EL ROMAN KUTLAMALARA RENK KATACAK
28 Haziran İzmit´in kurtuluş günü etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli kutlamalara sahne olacak. Büyükşehir kentin bayramı olan kurtuluş günü nedeniyle zengin bir program hazırladı. Kurtuluş Günü kutlamalarına pop müziğin güçlü sesi Rafet El Roman davet edildi. Rafet El Roman bugünkü kurtuluş günü kutlamalarına şarkılarıyla renk katacak. Güneş Sahnesi´ndeki konser saat 21.30´da başlayacak.

GALERİDE SERGİ
Öte yandan 28 Haziran Kurtuluş Günü kutlamaları yarın saat 10.30´da Cumhuriyet Parkı´ndaki törenle start alacak. Tören geçişiyle sona erecek programın ardından Büyükşehir aynı gün içinde “Geçmişten Günümüze Fotoğraflarla Kocaeli” konulu bir fotoğraf sergisi düzenleyecek. Sanat Galerisi´ndeki serginin açılışı saat 12.00´de Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından gerçekleştirilecek. Akşam saatlerinde ise Bağçeşme Şehitlik Korusu´nda İl Müftülüğünce şehitlerin ruhuna mevlit okutularak, geleneksel pilav ikramında bulunulacak.

MAHALLİ YARIŞ KUPASI
Kutlamalar kapsamında ayrıca 29 Haziran Cuma günü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sarımeşe Belediye Başkanlığı ve Türkiye Jokey Kulübü Mahalli Yarış Kupası düzenlenecek. Sarımeşe At İdman Merkezi´ndeki müsabakalar saat 18.00´de başlayacak. Aynı gün saat 20.30´da ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu´na bağlı Gençlik Halk Dansları Fuarda bir gösteri yapacak.

YÖRESEL KÜLTÜRLER FUARI
Bu arada Pazartesi günü açılışı gerçekleştirilen ve tüm Türkiye´ye kardeşlik ve barış mesajlarının verildiği Fuar alanı içindeki Yöresel Kültürler Fuarı da kutlamalara renk katacak. Fuardaki Güneş Sahnesi´nin yanında stant açan 36 hemşehri derneği yöresele ait kültürel zenginliklerini sergilemeye devam edecek.