BM çalıştayı bugün toplanıyor

Kocaeli´ndeki kent dinamikleri ile Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği Salı günü ve Çarşamba günü Grand Yükseliş Otel´de bir araya gelerek BM Bin Yıl Kalkınma Hedefleri´ni masaya yatıracak. Geniş katılımlı toplantıda Kocaeli için Kent Kılavuzu hazırlanması yönünde görüş alışverişinde bulunulacak.

11:00´DE BAŞLAYACAK
Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından 2000 yılında kabul edilen Bin Yıl Kalkınma Hedefleri Kocaeli´nde geniş katılımlı bir toplantı ile ele alınacak. BM çalıştayı adı altındaki toplantı bugün saat 11:00´de başlayacak. BM Türkiye Temsilciliği´nin de katkı verdiği çalıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Kocaeli Valiliği, Sivil Toplum Kuruluşları ve Türkiye Barolar Birliği ortaklığında gerçekleştirilecek. Grand Yükseliş Otel´de yapılacak toplantıda Kocaeli için Kent Kılavuzu hazırlanması için görüş alışverişinde bulunulacak.

ÜLKEMİZDEKİ İLK TOPLANTI İLİMİZDE GERÇEKLEŞİYOR
Toplantı, Türkiye´de ilk olarak Kocaeli´ de yapılıyor. Daha sonra sırasıyla Manisa, Van, Diyarbakır, Adana, Samsun ve Antalya illerinde devam edecek. Toplumda yaşayan bireylerin eşit haklara sahip olması ve sağlıklı bir ortamda hayatlarına devam etmesi için BM Newyork 2000 toplantısında 8 ayrı hedef belirlendi. 8 hedef şu başlıklardan oluşuyor.

Hedef-1: Aşırı yoksulluğun ve açlığın azaltılması
Hedef-2: Evrensel temel eğitimin sağlanması