Asaletleri onaylanan itfaiye erleri yemin edecek

Tarih: 4 Ağustos, 2010

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl kadrosuna kattığı ve geçen hafta asaletleri onaylanan itfaiye erleri yemin edecek. Türk bayrağı üzerine el basarak anayasa ve hukuka bağlılık yemini edecek olan itfaiye erlerinin resmen asaletleri onaylanacak. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından 5 Ağustos Perşembe günü düzenlenecek olan yemin töreni Sabancı Kültür Merkezi’nde saat 08.30’da başlayacak.

200 İTFAİYE ERİ ALINMIŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında gerçekleştirdiği itfaiye eri alımıyla 200 aday memuru kadrosunu katmıştı. Yaklaşık 14 bin kişinin başvuruda bulunduğu itfaiye eri alımında 600 kişi mülakatlara kalmış ve bunlar arasından da 200 kişi dayanıklılık sınavı ve mülakatları geçerek Büyükşehir’de 22 Haziran 2009 tarihinde iş başı yapmıştı. Asaletleri onaylanan memurlar resmen göreve başlamış olacak.