15 Mart 2005 1.Oturum Meclis Tutanak Özeti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin
2.İçtima Devresi 8.Birleşiminin 1.Oturumu
15.03.2005 Salı günü saat 14.00`de yaptığı
Toplantıya ait Tutanak Özetidir.
------------------------------------------------------------

Gündem gereği Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU Başkanlığından azalardan
H.Vehbi YENİCE, Abdullah KÖKTÜRK, Mustafa ÖĞREN, Hikmet KARAASLAN, Sabri GÖKBUDAK, Habib SARMAN, Mahmut CİVELEK, Yaşar SÖNMEZ, Abdullah SUNGUR, Fahrettin YILMAZ, Şaban ÖZER, Ergün BERDAN, Hüseyin AYAZ, Hilmi SEVİLEN, Doğan EROL, Mustafa ÇAKIR, Ali KAHRAMAN, Zafer ARAT, Mustafa ER, Ömer HAZER, Şükrü KARABALIK, İbrahim PEHLİVAN, Şükrü KARABACAK, Musa KAHRAMAN, Eşref ÖNER, Cemalettin BALCI, Yunus PEHLİVAN, Esener MAÇİL, Cevdet ŞAHİN, Hasan ÖZER, Adnan KÜÇÜKÖZER, Ahmet LEVENT, Nihat ABİŞ, Sebahattin ŞİMŞEK, Sebahattin ERSOY, Mustafa ERENGÜL, Nurettin ALTUN, Osman ÖZÇİÇEK, Mustafa YILMAZ, İlyas ŞEKER, Alpaslan SEYMEN, M.Zekeriya ÖZAK, Metin KOZLUCA, Necat ÇAKIR, Hasan KIRLI, Mustafa ATEŞ, Cemil KAVURT, Ö.Uluç GÖNÜL, Hicran UZUN, Adem AYDIN, Mehmet TIMAÇ, Ahmet ERDOĞAN, Ahmet MERT, Muzaffer KAPLANKIRAN, Sebahattin ŞEKERSOY, Bayram ARSLAN, Kenan KAHVECİ, Nurettin IŞIK, Celal AYVAZ, Ali HAYMANALI, Haluk AKYÜZ, Metin GÖKÇE, Adnan KÖŞKER, Zinnur BÜYÜKGÖZ, Sabri ATİLLA, Halim TURGUT, Dursun ARHAN, Ali ÖZDAĞ, İhsan MERAL, Mehmet ZEYNELOĞLU, Aytekin ÖNER, Gülseren ŞAN, Mehmet ŞENDOĞAN, Selahattin KÖKÇAM, Tevfik ÇİFTÇİ, Ertuğrul EREN, Metin TORUNOĞULLARI, İsmail GENÇDEMİR, Mustafa YALÇIN, Jale ÖZLER, Halit BIÇAK, Ömer GÜRSES, İbrahim USTA ve Recep ÖZBAKIR`ın mevcut oldukları anlaşıldı.

Azalardan A.Haydar BULUT, E.Faruk TAŞÇI, Mehmet ELLİBEŞ, İsmail YILDIRIM, Ali KOCABIÇAK, Hüseyin ACURMAN, Mehtap YILMAZEL, Olcay ULUS, Muhammet SARAÇ ve Levent DEĞİRMENCİ`nin gelmedikleri anlaşıldı.
Azalardan A.Haydar BULUT, E.Faruk TAŞÇI, Mehmet ELLİBEŞ, İsmail YILDIRIM, Ali KOCABIÇAK, Hüseyin ACURMAN, Mehtap YILMAZEL, Olcay ULUS, Muhammet SARAÇ ve Levent DEĞİRMENCİ`nin izinli sayılmalarına oybirliği ile karar verildi.

Azalardan Hasan KIRLI ve Muzaffer KAPLANKIRAN tarafından verilen; Aciliyet arz eden 9 adet evrakın meclis gündemine alınması hakkındaki önerge oybirliği ile gündeme alınarak yapılan müzakere neticesinde;
Önergede teklif edilen ve gündeme alınan 9 adet evrakın gündemin son maddesinden itibaren görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.

Gebze İlçesi Dilovası Belediyesi hudutları dahilinde halk sağlığını tehdit eder boyutta bulunan çevre kirliliğini araştırmak için komisyon kurulması hakkındaki azalardan Metin KOZLUCA, Mustafa ATEŞ, Ö.Uluç GÖNÜL ve Muzaffer KAPLANKIRAN tarafından verilen önerge oybirliği ile gündeme alınarak yapılan müzakere neticesinde;
Konunun meclis gündeminin son maddesinden itibaren görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.

Bütün varlıkları ve işletme hakkı ile birlikte Belediyemize devir edilen SEKA Kağıt Fabrikası nın Belediyemiz tarafından tekrar üretime geçirilmesini araştırmak üzere komisyon kurulması için azalardan Necat ÇAKIR, Ali HAYMANALI, Alpaslan SEYMEN, Ömer HAZER, Mehmet TIMAÇ, Adem AYDIN, Mustafa ÖĞREN, Yaşar SÖNMEZ ve Cevdet ŞAHİN tarafından verilen önerge oybirliği ile gündeme alınarak yapılan müzakere neticesinde;

17.02.2005 tarihli tutanak özeti okunarak yapılan müzakere neticesinde;
17.02.2005 tarihli tutanak özetinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

KARAR NO 527 : Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2004 yılı faaliyet raporu okunarak yapılan müzakere neticesinde;
Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2004 yılı faaliyet raporunun kabulüne oybirliği ile karar verildi.

Meclis toplantısına gündemin yoğunluğu sebebiyle saat 16.00`da yeniden toplanılmak üzere 20 dakika ara verilmiştir.

MECLİS l.BAŞKAN VEKİLİ KATİP KATİP
Gebze Belediye Başkanı